Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ρόδι το θαυματουργό!

Σύµβολο της γονιµότητας και της καλοτυχίας, το ρόδι έχει πλούσιες ιδιότητες για την υγεία και την οµορφιά µας, ενώ δίνει γεύση και στο φαγητό µας.
Ρόδι το θαυματουργό!
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταµίνες Α, C, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, αλλά και σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως…
τανίνες, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, που θεωρούνται ιδανικές για την πρόληψη και τον έλεγχο χρόνιων νοσηµάτων. Η περιεκτικότητα µάλιστα του χυµού του σε αντιοξειδωτικά φαίνεται να είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί!
Τα ρόδια διατηρούνται για πολλές ηµέρες εκτός ψυγείου και για αρκετούς µήνες στο κάτω µέρος του, αφού, ακόµα και αν συρρικνωθεί η φλούδα τους,
το εσωτερικό τους παραµένει ζουµερό και µπορεί να φαγωθεί.
Σύµφωνα µε πολυάριθµες µελέτες, το ρόδι συµβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίµατος, στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήµατος, στη µείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση των φυσιολογικών τιµών της χοληστερόλης και των λιπιδίων.
Επιπλέον φαίνεται ότι συνεισφέρει στην τόνωση της διαύγειας, στην αντιµετώπιση ανδρολογικών παθήσεων αλλά και στη µείωση των συµπτωµάτων της εµµηνόπαυσης. Επίσης, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν πως ο χυµός του µπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του δέρµατος και του µαστού, καθώς φαίνεται ότι καταστέλλει ένα ένζυµο που σχετίζεται µε την ανάπτυξή τους.
Ταυτόχρονα θεωρείται ιδανικός για την αντιµετώπιση του κρυολογήµατος και του πυρετού, ενώ παράλληλα ενδέχεται να έχει αντιµικροβιακή, αντιφλεγµονώδη και επουλωτική δράση.
Οι σπόροι του αναζωογονούν την επιδερµίδα και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά από τον ήλιο. Μειώνει τις ρυτίδες, λειαίνει, απολεπίζει, ενυδατώνει. Μετά από όλα αυτά, καλό είναι να εντάξετε το ρόδι στη ζωή σας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου