Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ "αχλαδάκια" - ΣΥΝΤΑΓΗ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ :

1 κιλό αμυγδαλόψυχα

1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και μέχρι 1 φλυτζάνι όχι περισσότερο.
1 φλυτζάνι ανθόνερο φρέσκο από φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια λεμόνια μανταρίνια)
1 κιλό ζάχαρη άχνη για το "άχνισμα".
Προαιρετικά : 1 κουταλιά σούπας μέλι.
Η συνταγή δεν έχει λάδι ή βούτυρο ή άλλα υλικά που βρίσκουμε σε άλλα αμυγδαλωτά αυτού του τύπου.
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε φλούδες από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι για να φτιάξουμε το φρέσκο ανθόνερο. Περνάμε το ζωμό αυτό από τουλπάνι να είναι εντελώς καθαρός. Αν βάλουμε το έτοιμο ανθόνερο του εμπορίου γίνονται καλά τα αμυγδαλωτά μας, αλλά με το φρέσκο ανθόνερο από φλούδες εσπεριδοειδών γίνονται μοναδικά.
Ταυτόχρονα βράζουμε λίγο τα αμύγδαλα και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες. Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ. Αν έχουμε καθαρισμένη αμυγδαλόψυχα μπορούμε να τη βάλουμε στο μπλέντερ να ψιλοκοπεί.
Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το χλιαρό φρέσκο ανθόνερο και προσθέτουμε τον πουρέ του αμύγδαλου, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Προαιρετικά βάζουμε και μια κουταλιά μέλι θυμαρίσιο αλλά μειώνουμε τότε τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε καλά και περνάμε το μείγμα πολλές φορές μέσα στα δάκτυλά μας ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα όλο αυτό. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι να στραγγίξει καλά από τα νερά . Κόβουμε από το μείγμα μας μικρές δόσεις στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά μας στρογγυλά κατ' αρχήν και τους δίνουμε κατά το δυνατόν σχήμα αχλαδιού τοποθετώντας τα σε ένα ταψί όπου ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάτο να μην κολλήσουν. Μπορούμε να τα κάνουμε και μισοφέγγαρα για ευκολία.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά βλέποντάς τα τακτικά μην καεί η κορφούλα τους.
Πρέπει να κάνουν κρούστα απ' έξω και μέσα να διατηρούν μαλακή την αμυγδαλόψιχα.
Οπως τα βγάζουμε τα ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο (εμπορίου) ή τα εμβαπτίζουμε σε αυτό για μερικά δευτερόλεπτα.
Τα τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη !!!


πηγή 
και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου