Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Ποιοι κινδυνεύουν από τα γεύματα του Πάσχα

πηγή: ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Άτομα με υψηλό ουρικό οξύ αποτελούν μια ομάδα υψηλού κινδύνου για τις ημέρες του Πάσχα.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι τόσο τα θαλασσινά, που καταναλώνονται σε αφθονία τη Μ. Παρασκευή, όσο και τα εντόσθια της μαγειρίτσας και το κοκορετσιού, το κρέας και το αλκοόλ του εορταστικού διημέρου ή και τριημέρου (αν βάλουμε μέσα και τη Δευτέρα του Πάσχα) αποτελούν πηγές πουρινών.
 Οι πουρίνες είναι ουσίες που ανεβάζουν τα επίπεδα ουρικού οξέος.

Αν λοιπόν έχετε υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, πέρα από την όποια θεραπεία μπορεί να σας συστήσει ο γιατρός, σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε και τροφές που το ανεβάζουν και δυστυχώς θα πρέπει να απέχετε λίγο από τα εορταστικά πιάτα ή να κάνετε κάποιες προσαρμογές όπως οι παρακάτω :

- Αποφύγετε τα θαλασσινά τη Μ. Παρασκευή

- Περιορίστε ή αποφύγετε την κατανάλωση εντοσθίων, γλυκαδιών (π.χ. μαγειρίτσα, κοκορέτσι).

- Ελέγξτε την ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλώσετε

- Πιείτε άφθονο νερό

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου